De vestigingen

Wolvega:                         Stephanie Madretsma

Villa Kids & Co

Een enthousiaste groet aan jullie zoekende ouders.

Mijn naam is Stephanie van Villa Kids & co!

Ik woon samen met mijn vriend, we hebben een dochter van bijna 6 maanden en 3 heerlijke honden, die opgevoed en kinderen gewend zijn.

De kinderopvang is mij goed bekend. Ik ben zelf als klein meisje naar de kinderopvang gegaan en later werkzaam geweest als groepsleidster.

Dit heb ik met veel plezier gedaan, geen dag was hetzelfde. Wel heb ik persoonlijk de huiselijke sfeer gemist. De knuffe/ geborgenheid die ik wilde geven, je eigen stukje kwijt kunnen en de persoonlijke aandacht.

Als gastouder kan ik dat wel!

Ik wil de kids opvangen in een ontspannen en gezellige sfeer die aan thuis doet denken.

Samen de dag invullen met uitjes, leuke dingen doen of gewoon zelf vrij spelen.

Er wordt met elkaar gegeten op gezette tijden en voor de kleintjes onder ons wordt rekening gehouden met eigen slaapritme en voedingsschema.

Bij mij kunnen de kinderen terecht van 0-12 jaar.

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 7:00- 19.00 en zaterdag ochtend 7:00-13.00 ben ik beschikbaar om opvang te bieden. Woon in een kindvriendelijke buurt met veel speel mogelijkheden!

Ook bestaat de mogelijkheid om bij u thuis op te vangen, wel neem ik dan mijn eigen dochter mee. Tijden zijn dan afgestemd op u!

Ik vind het belangrijk dat jullie ouders je wensen kenbaar maken zodat we als team de kinderen een gezellige tijd bezorgen bij Villa Kids & Co.

Vriendelijke groet, Stephanie Madretsma

Tel 06-19809094, Mail: villakidsenco@outlook.com

 

 

Oldemarkt:     Ellen Meijerink

Bent u op zoek naar betaalbare en flexibele opvang voor uw kind/kinderen dan bent u bij mij aan het goede adres.

Ik ben Ellen Meijerink en woon in Oldemarkt. Wij hebben twee dochters, Liza en Lotte. Sinds 1 september 2012 werk ik als zelfstandig gastouder. Ik ben aangesloten bij gastouderbureau Welkom Kind in Oldeberkoop.

U kunt van mij verwachten dat ik uw kinderen rust en structuur biedt. Verder staat (buiten) spelen en creatief bezig zijn hoog bij mij in het vaandel. Voor de allerkleinsten is er een aparte slaapkamer ingericht. Verder voldoet het huis aan alle wettelijke eisen en ben ik in bezit van alle papieren zodat u aanspraak kan maken op kinderopvangtoeslag. Een van deze diploma’s is EHBO bij kinderen.

Uw kinderen zijn welkom van maandag tot vrijdag vanaf zeven tot zes uur. Afwijkende tijden zijn te overleggen.

Wilt u meer informatie dan kunt u telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 0561-615810 of via de mail thuiscrechedikkertjedap@gmail.com

Graag hoor ik van u.

Ellen Meijerink

Hoofdstraat 54

 

Oosterwolde                       Sanne Roeters-Wijntjes

Lieve ouders ,
Ik ben Sanne Roeters-Wijntjes , 26 jaar en ik woon samen met mijn man en 2 zoontjes (4 en 3 jaar oud) in Oosterwolde . We wonen hier aan een doodlopende en rustige straat waar eigenlijk alleen fietsers en wandelaars langs komen , genieten dus ! We beschikken over een prachtige grote tuin , volledig gericht op kinderen .
In juni 2008 ben ik afgestudeerd als onderwijsassistent , daarna ben ik direct in de kinderopvang/buitenschoolse opvang beland , waar ik tot op heden nog steeds met veel plezier werkzaam ben . Ik ben bekend met alle leeftijden kinderen vanaf 0 jaar tot en met 12 jaar , iedereen is hier dus ook welkom !
Waarom dan nu gastouder opvang erbij ?
Momenteel ben ik alleen nog werkzaam in de buitenschoolse opvang , dit zijn 3 middagen in de week. Eerder was mijn hele week gevuld met het werken met kinderen , dit mis ik ontzettend , vandaar de keuze om zelf als gastouder aan de slag te gaan .

Wat heb ik u en uw kinderen te bieden ?
Zoals ik eerder al vertelde wonen wij hier in Oosterwolde op een fantastische plek waar de kinderen zowel binnen als buiten volop de mogelijkheid hebben om heerlijk te spelen .
Daarnaast vind ik het ontzettend belangrijk dat een kind zich thuis voelt bij het gast gezin , hij of zij moet met plezier hier naar toe komen en aan het einde van de dag met veel plezier weer naar huis gaan . Er worden leuke activiteiten gedaan , spelletjes , bakken , wandelen , enz . Op gezette tijden wordt er fruit , brood en een tussendoortje gegeten , voor de kleinere kinderen die nog slapen is er slaapgelegenheid .

Ik zou nog veel meer kunnen vertellen , maar wellicht heeft u ook vragen aan mij ? Neem dan contact met mij op via Welkom Kind of mail mij rechtstreeks op familieroeters@gmail.com .
Uiteraard bent u ook van harte welkom om gewoon een langs te komen om kennis te maken en sfeer te proeven ! Wie weet tot ziens !
 

 

Wilhelminaoord                                        

Wolvega                                   Bij 't Jonkiehonk is het bijna net als thuis
 

Gezellig spelen, samen of even iets voor jezelf doen,lekker kletsen en bijkomen met wat drinken en een koekje als je net uit school komt of samen een fijne wandeling maken met de hond. Knuffelen met een van de katten of het konijn verzorgen, knutselen, een boekje lezen of even rustig televisie kijken. Maar ook een slaapje, een flesje en een knuffel om de kleintjes een fijn en veilig "bijna thuis" gevoel te geven. Bij 't Jonkiehonk wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het ritme van thuis. Genegenheid en een luisterend oor zorgen voor een veilig gevoel zodat de kinderen zich ook hier zo goed als thuis voelen.


Ik ben Sandra Jonkers en samen met mijn man Arjan woon ik sinds 2006 aan de Sprietstraat in Wolvega. In 2007 kregen wij onze katten Tijger en Simba, in 2008 kwam onze boxer Baiko erbij en in 2013 kwam konijn Igam Ogam.
In 2011 ging onze grootste wens in vervulling en kregen wij onze dochter Elin. In 2013 kwam onze wens nog een keer uit en kregen wij onze zoon Lucas. Een gezellige boel dus bij ons thuis, maar er kan nog meer bij!
Ik vind het een uitdaging om voor alle kinderen een situatie te creeren waar ze zich veilig voelen, waar ze gehoord worden en waar ze zich gelukkig voelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het contact met de ouders goed is en dat we elkaar alles kunnen zeggen, zowel de positieve als de negatieve ervaringen.
Sinds het zwangerschapsverlof van onze dochter Elin heb ik door een faillissement van mijn vorige werkgever geen baan meer. Eerlijk gezegd heb in ontzettend genoten van de tijd die ik daardoor ongestoord kon doorbrengen met eerst Elin en later beide kinderen.
In de grafische industrie is al heel lang geen werk te vinden maar ook mijn twijfels over het werken in deze branche namen toe. Toen onze kinderen geboren werden was het voor mij duidelijk, die wil ik zoveel mogelijk zelf een veilig en vertrouwd thuis zien te geven.
Daardoor is bij mij het idee ontstaan om gastouder te worden. Zelf hoef ik dan niet van huis en daarnaast kan ik op deze manier ook proberen om andere kinderen een 'tweede thuis' te geven!
Met veel enthousiasme ben ik begonnen aan de opleiding tot gastouder waarvan ik in 2013 mijn diploma heb gehaald. Tevens heb ik mijn diploma EHBO voor kinderen en voldoet 't Jonkiehonk aan alle wettelijke eisen om kinderen op te mogen vangen (dit is belangrijk omdat u hierdoor gebruik kunt maken van de kinderopvangtoeslag).
Lijkt het je leuk om eens te komen kijken hoe het er bij 't Jonkiehonk aan toe gaat of wil je wat meer informatie bel of mail dan gerust.
 

Sandra Jonkers
0624869942
Info@jonkiehonk.nl
www.jonkiehonk.nl
 

 

Drachten     Kees en Mieke Mekke

Wijk: de Singels

Beschikbaar: maandag t/m zondag
Opleiding: MBO
Werkervaring: 20 jaar
Woont in de Singels
(nabij: de Drait, de Peppel, Himsterhout en Drachtster Vaart)

Uw kind(eren) en onze zorg!


Hallo ouders,

Wij zijn Kees en Mieke en bieden samen kleinschalige, professionele opvang bij ons thuis. Als ouders van vier, inmiddels volwassen kinderen en de trotse grootouders van acht kleinkinderen hebben wij de nodige opvoedkundige ervaring opgedaan. Juist omdat wij samen de opvang verzorgen is het mogelijk kinderen in zeer uiteenlopende leeftijden op de vangen, van nul tot dertien, veertien jaar of zolang als uw kind op de lagere school zit.

Wij bieden de kinderen een veilige, schone en vooral gezellige omgeving met het nodige speelgoed en spelletjes. Ook regelmatig een uitstapje naar de kinderboerderij, speeltuin of een andere vorm van vermaak staat bij ons op het programma.
Rond de hoogtij dagen wordt er veel geknutseld met het thema van dat moment, zoals Sint Maarten, Sinterklaas , Kerst en Pasen.

Wij vieren de verjaardagen van de kinderen bij ons in de opvang met taartjes, slingers en feesthoedjes en niet te vergeten een cadeautje natuurlijk. En het lang zal ze/hij leven weerklinkt dan ook regelmatig in onze hoekwoning met royale omheinde achtertuin met voliére en betegelde oprit naast onze woning waar wij dus ook de opvang bieden.
T.o. onze woning is een speeltuin gelegen die we ook regelmatig bezoeken en het plein met garageboxen naast onze woning is ook ideaal voor voetbal, spelletjes en fietsen.

Ook de drie R’s en structuur staan bij ons hoog in het vaandel, want uit ervaring is gebleken dat veel kinderen hier baat en/of behoefte aan hebben.

Daarnaast zorgen wij er natuurlijk voor dat uw kind op tijd wordt gebracht en gehaald naar en van school.
Op dit moment bezoeken wij de volgende scholen: Brede School in de Drait, de Sjalom en de Sint Lukas.

Wij bieden kleinschalige kinderopvang in Drachten, wijk de Singels. Ook 's avonds, nachts of in het weekend staan wij voor u klaar en bieden eventueel voor maximaal vier/vijf kinderen aparte slaapkamers.

Wij werken zeer flexibel en kunnen daardoor "opvang op maat" bieden. Kinderen met een "rugzakje" zijn uiteraard ook van harte welkom bij ons, door jarenlange (eigen) en gastkinderen ervaring kunnen wij uw kind(eren) zeer waarschijnlijk bieden wat het nodig heeft.

Zoekt u voor uw kind een gedegen, lieve en ervaren gastouder? Neem dan gerust contact op!

 

Met vriendelijke groet,


Kees en Mieke Mekke

Wijnjewoude   Marianne van der Wal

http://dezonnegroet.123website.nl

Gastouder aan huis regio Wolvega   Yvonne de Vries

Mijn naam is Yvonne de Vries en ik ben 21 jaar.
Hierbij bied ik mij aan als gastouder aan huis.

In 2012 heb ik mijn opleiding tot onderwijsassistent afgerond.
Werken met kinderen is het liefste wat ik doe. Ik vind het erg leuk om kinderen om me heen te hebben en leuke dingen met ze te doen.

Mijn werkervaring heb ik opgedaan tijdens mijn stages op basisscholen. Ik heb vooral gewerkt met kinderen t/m groep 4. Mijn inzet en omgang met kinderen is altijd als zeer positief ervaren.
In de zomervakantie ben ik 2 á 3 weken leiding op een ponykamp. Hier heb ik 52 kinderen om me heen van de leeftijd 9 tot en met 18. Hier doen we allerlei activiteiten met de kinderen. Dit doe ik met super veel plezier en kijk hier altijd erg naar uit.

Op dit moment werk ik bij de Lidl. Hier werk ik tot dat ik ergens anders werk heb gevonden met kinderen. Ik hou er niet van om stil te zitten en ik ben graag bezig.
De sport die ik doe is korfbal, dit doe ik met heel veel plezier. Verder is paardrijden ook iets wat ik heel graag doe.
Ik ben sociaal, sportief, kan erg goed luisteren, ben gemotiveerd, geduldig en enthousiast om met kinderen te werken.
 

Wolvega    Janneke Wedekind

Bent u op zoek naar gastouderopvang met persoonlijke aandacht voor uw kind?

Het Vlinderkwartier is een erkende en geregistreerde gastouderopvang en biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. De opvang bevindt zich in een kindvriendelijke omgeving waar volop speel en ontdekkingsmogelijkheden zijn.

Er wordt een gevarieerd activiteitenaanbod aangeboden waardoor het kind volop
gestimuleerd wordt in alle ontwikkelingsgebieden. Het Vlinderkwartier is een veilige en vertrouwde plek waar uw kind zich thuis zal voelen.

Mijn naam is Janneke Wedekind en ik woon samen met man en 3 kinderen in de Lindewijk te Wolvega. Ik ben al 15 jaar werkzaam binnen de kinderopvang en heb ruime ervaring als groepsleidster. 

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik beschikbaar om opvang te bieden.

www.hetvlinderkwartier.nl

 

Oosterwolde    Henriëtte Bijzitter

Kinderopvang Diedeldoempien is een kleinschalige kinderopvang gelegen in het mooie Oosterwolde. De kinderopvang is bij u gastouder aan huis en bied genoeg speelruimte in en rond het huis.

De kinderopvang bied vele mogelijkheden en is erg flexibel
u kunt u kind al brengen vanaf half 7 's ochtends,
de ophaaltijd is bespreekbaar.

Er is nog plaats voor opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar
op de Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag                                        

 http://diedeldoempien.webklik.nl/page/homepage        

 

Jubbega    Tjitske van den Berg

Mijn naam is Tjitske van den Berg, ben 33 jaar en ik ben moeder van Jelmer (2 jaar) en er is een kindje op komst in juni. Samen met Wytze van der Zweep hebben we een boerderij gekocht aan de Schoterlandseweg in Jubbega (aan de doorgaande weg van Oudehorne naar Hoornsterzwaag). Hier fokken we zo’n 60 kalveren op die hier komen vanaf een week oud tot een jaar.

Bij huis hebben we een royale, geheel omheinde tuin, zodat we met mooi weer buiten kunnen spelen. We wonen op loopafstand van peuterspeelzaal ’t krielhoekje en de JB Kanschool.

Ik werk al 11 jaar bij Talant in Stiens als zorgcoördinator op een woongroep met 9 mensen met een verstandelijke beperking. Het werk is mij tot nu toe prima bevallen, maar het reizen met twee kleine kinderen heeft mij doen besluiten dat ik gastouderopvang wil gaan aanbieden bij ons thuis. Het zorgen voor anderen en het werken met kleine kinderen vind ik ontzettend leuk. Het betekend ook dat ik open sta voor opvang voor kinderen met een beperking. Ik wil vanaf september 2011 starten met kinderopvang aan huis.

Aangezien ik jaren in de zorg heb gewerkt en weet hoe moeilijk het is om flexibele opvang te hebben, wil ik flexibele opvang aanbieden voor kinderen tussen de 0-6 jaar. In principe bieden we opvang van maandag tot en met donderdag tussen 6.00-18.00 uur. Afwijkende tijden in overleg mogelijk ook weekendopvang. Ik vind het geen probleem om heel vroeg kindjes (evt in pyjama) te ontvangen.

Contact via Welkom-Kind. Ik hoop snel van u te horen!
 

Wolvega    Angelique Bezembinder - Spijksma

Professionele kinderopvang in een gezellige thuissituatie!

Mijn naam is Angelique Bezembinder – Spijksma en ik ben het vaste gezicht voor een gezellige groep kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar oud. Dit heeft als voordeel dat kinderen op deze manier maar aan 1 persoon hoeven te wennen. Deze vorm van opvang is vergelijkbaar met een groot gezin. Dit omdat de groep maar maximaal 6 kinderen telt. Het belangrijkste is de huiselijke sfeer en de individuele aandacht. Hierdoor voelt uw kind zich geborgen en kan het gerust zijn gang gaan. Kinderen moeten hun "ei" kwijt kunnen.

De opvang die ik bied moet een verlengde zijn van de thuissituatie. Ik vind het leuk om veel te knutselen met de groep! Verder gaan we zodra het kan naar buiten, even bij de beestjes kijken of gezellig naar de speeltuin. Ook binnen is er een grote keus aan (uitdagend) speelgoed. Dit word regelmatig vernieuwd.

De kleinste kinderen die nog moeten slapen hebben
een eigen slaapkamer met een eigen bedje. Ook hier
vind ik het belangrijk dat het voelt als thuis. De kamertjes
zijn dan ook gezellig en knus ingericht.
De kinderen slapen ook nooit samen op 1 kamer.
Een rustig slaapmoment is immers belangrijk toch?

Verder is het huis aangepast aan de eisen van de GGD
en wordt er elk jaar een risico-inventarisatie gedaan.
Het mooie van gastouderopvang is dat het betaalbaar is en blijft!
Afhankelijk van uw inkomen krijgt u kinderopvangtoeslag.
De contracten zijn op uurbasis. Met een minimum afname van 15 uur per maand.
Zo hoeft u niet voor complete dagdelen te betalen als u die niet afneemt.

Is uw interesse gewekt?

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op!

www.thuisopvang-de-einepykjes.nl

 Met vriendelijke groet,

 Angelique Bezembinder - Spijksma

IJlst  Hennie Spijksma

Even voorstellen:
Mijn naam is Hennie Spijksma. Ik ben woonachtig in IJlst. Ik woon daar samen met mijn man Gerrit. Ik ben zelf moeder van drie kinderen. Zij wonen allemaal al zelfstandig. Wij zijn als gezin erg betrokken bij onze vraagouders en andersom.
Ik ben in 1998 begonnen als gastouder. Dit heb ik jaren met veel plezier gedaan. Ik wilde het echter zelfstandig gaan doen. In december 2003 heb ik dan ook uiteindelijk die stap genomen. Ik ben dus al zo'n 10 jaar zelfstandig. Dit bevalt mij erg goed.
Op het moment ben ik gastouder voor 8 kinderen uit verschillende gezinnen. Ik vind het belangrijk dat het kind zich lekker thuis voelt en dat de opvang een verlengde van de thuissituatie is. Wat zo mooi is aan een gastouderopvang; kinderen krijgen onderling een sterke band. Ze spelen dan ook regelmatig bij elkaar thuis. Het bevorderen van deze vorm van sociaal ontwikkelen wil ik dan ook goed stimuleren.
Wat vind ik belangrijk:
Wat ik erg belangrijk vind, is dat de kinderen hun gehele basisschool loopbaan bij mij terecht kunnen. Op die manier ontstaat er een band en komen ze later nog eens terug voor een bakje thee uit school! Onlangs is de eerste lichting van 12 jaar afgezwaaid en komen nog regelmatig eens om het hoekje kijken.
Flexibiliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Ik kijk dan ook niet op een uurtje meer of minder. Communicatie, openheid van zaken en respect voor elkaar staan bovenaan.


http://www.gastouderopvang-hamertje-tik.nl/

IJlst  Niesje Fijlstra

Hallo, ik ben Niesje Fijlstra, 48 jaar, getrouwd met Minne en moeder van 3 kinderen van 17, 22 en 25 jaar. Wij wonen in IJlst. Ik ben al bijna 15 jaar gastouder, waarvan de laatste 5 jaar als zelfstandig gastouder. Sinds 1 januari 2012 ben ik aangesloten bij Welkom Kind. Het woord zegt het al: gastOUDER,  het belangrijkste vind ik an ook dat
de kinderen zich bij mij THUIS voelen.  Voor verdere vragen en informatie kunt u met mij contact opnemen
via email: m.n.fijlstra@home.nl of per telefoon: 06-19780628. 


Drachten  Roelie de Kleine

Hallo ouders en kinderen,

Ik ben Roelie de Kleine, ik woon samen met John. We hebben 4 volwassen kinderen. En een kleinzoon van 18 maanden. Ik woon in Drachten.
Sinds 2007 ben ik gastouder, het liefst zou ik bij jullie komen oppassen.
Dit omdat ik het erg belangrijk vind dat kinderen in hun eigen omgeving zijn. Het voordeel is dan dat als er kinderen zijn die naar school gaan, ook gewoon opgevangen kunnen worden.
Ik kan in principe alle dagen oppassen, over de tijden kunnen we het vast wel eens worden! Ik ben bereid om 20 kilometer van Drachten af te werken!

Graag hoor ik weer van jullie.

Met vriendelijke groet,

Roelie de Kleine

Laatste Nieuws

Continue screening succesvol   24-11-2014
Gastouders Gemiddeld komen er elke maand vijf meldingen over strafbare feiten binnen bij de GGD door continue screening. In verreweg de meeste gevallen gaat het om meldingen over huisgenoten van gastouders. De meeste signalen gaan over geweldsovertredingen. Bij de helft van de meldingen is de desbetreffende persoon niet meer werkzaam

lees meer >>

Inschrijven via de website vanaf vandaag mogelijk!   14-01-2014

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling per 1 juli   09-07-2013
        Branchorganisatie Kinderopvang